Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2007

Στόχος της ρουκέτας, η Ελλάδα

Όσοι και όποιοι πιστεύουν ότι ο στόχος της χθεσινής βομβιστική ενέργειας ήταν η αμερικανική πρεσβεία κάνουν μεγάλο λάθος. Στόχος ήταν η ελληνική κοινωνία που καλείται να υποστεί τις συνέπειες των μιμητών της 17Ν και του ΕΛΑ.
Με κάθε τέτοια εντυπωσιακή κατά τα άλλα, δραστηριότητα μια και η αμερικανική πρεσβεία είναι θεωρητικά μόνο απ ότι αποδεικνύεται ο καλύτερα φρουρούμενος στόχος, τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας των διεθνών ΜΜΕ στρέφονται στη χώρα μας και την παρουσιάζουν με τα πιο μελανά χρώματα.
Σε μια εποχή που η Ελλάδα από πλευράς τουριστικής ανάπτυξης θερίζει τους καρπούς των πετυχημένων Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση των ξένων που επισκέφθηκαν τη χώρα μας, σε μια περίοδο που γίνεται προσπάθεια προσέλκυσης κεφαλαίων από το εξωτερικό σε συνδυασμό με την εγκατάσταση πολυεθνικών επιχειρήσεων, η βόμβα στην αμερικανική πρεσβεία ήταν μια ενέργεια που δεν έπληξε στην πραγματικότητα τις ΗΠΑ, αλλά στόχευε τον έλληνα εργαζόμενο, τον κάθε επαγγελματία που άμεσα ή έμμεσα δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα.

Είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι αυτή η ενέργεια θα αλλάξει κάτι στην πολιτική των ΗΠΑ στα διεθνή σκηνή ή ότι θα επηρεάσει την υπερδύναμη στην πολυσχιδή ανά τον κόσμο δραστηριότητά της.
Απλά περιορίζει τη διπλωματική δράση της χώρας μας, μια και στις όποιες συζητήσεις που γίνονται σε διμερές επίπεδο τα θέματα της τρομοκρατίας θα μπουν και πάλι στο τραπέζι, με αποτέλεσμα να φέρνουν την χώρα μας στη θέση του απολογούμενου.
Πλήττονται όμως και οι δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών γιατί η υπόθεση τρομοκρατία φέρνει καθημερινά και νέα μέτρα που κάθε άλλο παρά διευρύνουν τις δημοκρατικές ελευθερίες των πολιτών και μάλιστα με την συναίνεσή τους.
Από την άλλη πλευρά αν θυμηθούμε ότι πριν από μερικούς μήνες είχαμε μια βομβιστική επίθεση στην πλατεία Συντάγματος, μια
καλά επίσης φυλασσόμενη περιοχή, τίθεται το ερώτημα πόσο αποτελεσματική είναι η δράση των αστυνομικών αρχών όταν δεν καταφέρνουν να κρατήσουν στο απυρόβλητο αυτούς τους κρίσιμους χώρους της πρωτεύουσας.
Το ζητούμενο τώρα είναι, αν η έρευνα θα φτάσει κάπου και πόσο σύντομα θα έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Γιατί η έκφραση λύπης των αρμοδίων υπουργών είναι κινήσεις δημοσίων σχέσεων. Δεν λύνουν το πρόβλημα και δικαιώνουν δυστυχώς τους αμερικανούς που υποστηρίζουν
ότι το θέμα της τρομοκρατίας δεν έχει κλείσει στη Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: