Όπως όλα δείχνουν ο τέταρτος χρόνος διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλά. Είναι ιδιαίτερα δύσκολος και μοιάζει τώρα διόλου εύκολο να τον διαβεί το κόμμα της εξουσίας ως το τέλος του, τον Μάρτιο του 2008. Κι αυτό, όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ ζητάει επίμονα την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Το πραγματικό πρόβλημα, που θα οδηγήσει όπως όλα δείχνουν το φθινόπωρο στις κάλπες, βρίσκεται εντός των τειχών της Νέας Δημοκρατίας. Η συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης μοιάζει δύσκολη, μια και την έχουν φρενάρει πράξεις και αδυναμίες, όχι ενός, αλλά πολλών υπουργών.
Δεν πρόφτασε να καθίσει η σκόνη από την αποπομπή Τσιτουρίδη, που κι αυτή πέρασε από το ζεστό στο κρύο πριν πραγματοποιηθεί και ήρθε ο λόγος Πολύδωρα στη Βουλή να μας πληροφορήσει, ότι εκτίει την ποινή του υπουργού και ότι κάνει αγγαρεία που κατέχει τον υπουργικό θώκο.
Όλα αυτά την ώρα που οι μολότοφ πέφτουν κάθε μέρα σαν την βροχή, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και οι κουκουλοφόροι καταστρέφουν ανενόχλητοι τις περιουσίες των πολιτών.
Αλλά το θέμα δεν περιορίζεται στον Β. Πολύδωρα. Υπάρχει πλέον θέμα και για τον Υπουργό δικαιοσύνης, που κάλυψε ήδη τον Γενικό Γραμματέα του για το θέμα της κόρης του, το όνομα της οποίας βρίσκεται στη λίστα του ανακριτή για την έρευνα που αφορά τις μετοχές φούσκες, αλλά τώρα πρέπει να ζητήσει και από το Πρόεδρο του Αρείου Πάγου που είναι προσωπική του επιλογή να δώσει εξηγήσεις για το «πόθεν έσχες» των περιουσιακών στοιχείων του γιου του. Φαίνεται όμως ότι δεν φτάνει ούτε αυτός ο πονοκέφαλος για τον πρωθυπουργό που έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι θα επιδείξει μηδενική ανοχή στη διαφθορά.
Από το υπουργείο Εξωτερικών πέφτουν η μία μετά την άλλη οι τορπίλες, με αποδέκτες τους ρώσους, την ώρα που ο Κ. Καραμανλής έχει στήσει μια σοβαρή διπλωματική γέφυρα που επισφραγίστηκε με την υπογραφή της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη.
Βασιλικότερη του βασιλέως εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη όταν αρχικά τάχθηκε υπέρ της εγκατάστασης του αντιπυραυλικού συστήματος στην Πολωνία και την Τσεχία, για να διευρύνει στη συνέχεια τις προτάσεις της για την εγκατάσταση του συστήματος σε ολόκληρη την Ευρώπη. Παρά τις διορθωτικές κινήσεις, που στη συνέχεια έγιναν η ζημιά που προκλήθηκε είχε σαν αποτέλεσμα την δυσαρέσκεια των ρώσων και βεβαίως του μεγάρου Μαξίμου, που θεωρεί αυτές τις θέσεις εκτός κυβερνητικής γραμμής.
Ο δρόμος προς τις εκλογές μοιάζει στρωμένος με αγκάθια και ο πρωθυπουργός καλείται τώρα να σηκώσει μόνος το μεγαλύτερο βάρος των εκλογών, εκμεταλλευόμενος τη θετική του εικόνα όπως αυτή καταγράφεται επανειλημμένα στις δημοσκοπήσεις.
Το γεγονός ότι ακόμη και ο Γ. Αλογοσκούφης μίλησε δημόσια για εκλογές τον προσεχή Οκτώβρη, δείχνει ότι το αγώι δεν κατάφερε να ξυπνήσει τον αγωγιάτη. Το θέμα είναι αν μια τέτοια ασφυκτική χρονική περίοδος αφήνει περιθώρια αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, ή αν θα πρέπει ο πρωθυπουργός να πορευθεί προς τις εκλογές με υπουργούς που εκτίουν ποινές και το κάνουν για αγγαρεία.
Άρθρα, Σχόλια και Αναλύσεις... με την υπογραφή του δημοσιογράφου Τάσου Παπαδόπουλου