Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2006

Καβγάδες κοινοβουλευτικοί περί όνου σκιάς

Τώρα που όλα τα σοβαρά ζητήματα έχουν λυθεί οι πολιτικοί μας βρήκαν θέμα να καβγαδίσουν και να κερδίσουν μια θέση όχι στα βραβεία Γκίνες, αλλά μια θέση στην πολυπόθητη δημοσιότητα.
Θέμα της ανταλλαγής των πυρών, το πότε θα συζητηθεί το υπό αναθεώρηση άρθρο 16 του Συντάγματος, που αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια.
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ κατά βάση συμφωνούν σε αυτή την αναθεώρηση όμως οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει στην ενδοχώρα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δημιουργούν νέα δεδομένα μια και πολλοί δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που διαφωνούν με την άποψη της ηγεσίας τους.
Έτσι το πότε θα συζητηθεί το 16 παραμένει ζητούμενο. Όμως το θέμα δεν είναι τυπικό , αλλά ουσίας. Στο βάθος του αγγίζει τη χαμένη αξιοπιστία του δημοσίου που αδυνατεί να εγγυηθεί ότι στα μη κρατικά ΑΕΙ δεν θα παρεισφρήσουν αμφιβόλου ποιότητας ιδιωτικά που θα μοιράζουν πτυχία με το τσουβάλι χωρίς αντίκρισμα. Ο δρόμος για την αλλαγή του άρθρου 16 είναι στην ουσία του χωρίς επιστροφή. Το επιβάλει η Ε.Ε., το επιβάλουν οι καιροί μας.
Αντί λοιπόν να αντιδρούν οι κάθε λογής συντεχνίες καθηγητών και επαγγελματιών συνδικαλιστών του φοιτητικού χώρου, να δουν το θέμα θετικά που σημαίνει να συνεργαστούν όλοι για φτιάξουν έτσι το άρθρο 16, ώστε να αποκλείονται από αυτό οι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και τα χαμηλής ποιότητας Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.
Το ίδιο ισχύει και για το Συνασπισμό που εκφράζοντας το 3% των ψηφοφόρων επιδιώκει να επιβάλει δυναμικά μέσω των κινητοποιήσεων που υποκινεί την άποψή του στο 85% που εκφράζουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ .
Τώρα μένει να καταλάβουμε τι θέλει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γιατί οι αντικρουόμενες απόψεις που ακούμε, μας έχουν μπερδέψει.
Εξάλλου, όπως όλοι οι παροικούντες στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι η αγορά έχει επιλέξει τα πτυχία που αναγνωρίζει και έχει αντίστοιχα απορρίψει τα ψευδεπίγραφα.

Όλα δείχνουν ότι η όλη φασαρία έχει να κάνει για τις θέσεις στο δημόσιο και τίποτα άλλο. Τώρα όσο για τους κοινοβουλευτικούς καβγάδες για το πότε θα συζητηθεί το άρθρο 16, αυτοί θυμίζουν φασαρία περί όνου σκιάς…