Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Φτάνει πια...(Ε7)

Ως εδώ και μη παρέκει. Μπορεί να φταίμε κι εμείς, να φταίνε κι αυτοί, να φταίνε κι οι άλλοι, όμως την βασική, την καίρια ευθύνη για την ελληνική κατάντια, την φέρει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του και τις αλληλοκατηγορίες εκτοξεύουν εναντίον αλλήλων τα κόμματα τις ακούμε βερεσέ.
Στο κυρίαρχο αίτημα των πολιτών να πληρώσουν οι κλέφτες, ακούμε για κάτι εξεταστικές επιτροπές που ουδέν απέδωσαν στο παρελθόν, παρά μόνο κάτι διαφορετικά πορίσματα που έβγαζαν συμπεράσματα κάλυψης στην ουσία του πολιτικού συστήματος.
Κι επειδή κόρακας κορακιού μάτι δεν βγάζει, έχουν φροντίσει μέσω του νόμου περί ευθύνης υπουργών να καλύψουν και συνταγματικά τις ανομίες που προέρχονται από το πολιτικό σύστημα.
Υπάρχει ένα απλό αίτημα, στο οποίο κωφεύει το πολιτικό σύστημα. Όλοι οι βουλευτές και οι υπουργοί και Διοικητές Οργανισμών από την μεταπολίτευση και ύστερα να καταθέσουν το «πόθεν έσχες» και να δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο η φορολογική τους δήλωση πριν μπουν στην πολιτική και η πιο πρόσφατη. Από εκεί και ύστερα είναι βέβαιο ότι θα βγουν λαυράκια.
Όταν φτάνει η κυβέρνηση να κόβει συντάξεις δηλ. να μην σέβεται τους απόμαχους της εργασίας, θα πρέπει πριν να έχει κουρέψει τις συντάξεις των πεθαμένων που είναι πάνω από τριάντα χιλιάδες και εισπράττουν παρανόμως κάποιοι αετονύχηδες. Θα πρέπει να έχει κόψει τις συντάξεις των αναπήρων μαϊμού. Θα πρέπει να έχει δημεύσει τις περιουσίες των λαμόγιων που έφαγαν τα χρήματα των ταμείων με τα δομημένα ομόλογα. Θα πρέπει να έχει κόψει τις δεύτερες συντάξεις των βουλευτών. Θα πρέπει να πληρώσουν οι αγρότες εισφορές για την συνταξιοδότησή τους, Θα πρέπει να συνεισφέρουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι έμποροι.
Τέλος το κοινοβούλιο όφειλε να μειώσει δραστικά την επιχορήγηση των κομμάτων, που σήμερα ανέρχεται σε εκατό σαράντα εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Να υποχρεωθούν τα κόμματα να δημοσιοποιούν με αναλυτικές λίστες τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων αυτών, που είναι δέκα φορές περισσότερα απ όσα παίρνουν τα βρετανικά κόμματα.
Στο διεφθαρμένο κράτος, που φτιάχτηκε κατ εικόνα και ομοίωση του πολιτικού συστήματος, που βολεύει «ημετέρους» σε θέσεις κλειδιά της λούφας, της παραλλαγής και της μάσας κατά τους αρμοδίους υπουργούς δεν φταίνε οι επίορκοι τελωνιακοί και εφοριακοί, φταίνε οι πολίτες που δεν ζητούν αποδείξεις.
Δεν φταίνε οι πολιτικοί που διόριζαν «ημετέρους» σε οργανισμούς με μισθούς τριπλάσιους του πρωθυπουργού. Φταίνε οι πολίτες που με δικαστικές αποφάσεις πετύχαιναν αυξήσεις μισθών, εκτός προϋπολογισμού.
Επειδή η απογοήτευση είναι διάχυτη στους πολίτες και οι πολλοί δεν συμφωνούν με κάθε τι που έχει να κάνει με τη βία, υπάρχει μια αντίδραση σε αυτό το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα που έριξε εν γνώσει του, το καράβι στο παγόβουνο, που θα μπορούσε μαζικά να εκδηλωθεί με την αποχή από τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση τον προσεχή Νοέμβριο.
Θα ήταν ένα γερό χαστούκι στους επαγγελματίες πολιτικούς που κατέστρεψαν τη χώρα. Να πάρουν το μάθημα που τους αξίζει. Να πάρουν οι ανιδιοτελείς πολίτες το τιμόνι της πολιτείας στα χέρια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: