Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ποιόν δουλεύουν(Ε8)


Κάτω τα χέρια από τα οικογενειακά μας ρουσφέτια. Αυτό διακήρυξαν στο Κοινοβούλιο βουλευτές από όλα τα κόμματα επικαλούμενοι διάφορες αστείες δικαιολογίες, υποστηρίζοντας τον δέκατο πέμπτο και δέκατο έκτο μισθό των εκλεκτών τους.
Το θέμα δεν αφορά τους εργαζόμενους στη Βουλή, μέρος των οποίων δουλεύει σκληρά για να καλύψει τις πολλές και ποικίλες ανάγκες του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Αφορά τις αθλιότητες του πολιτικού συστήματος, που βρήκε τον τρόπο, με διακομματική μάλιστα συναίνεση, να βολέψει θυγατέρες και συγγενείς πρώτου βαθμού, στο δημόσιο χωρίς εξετάσεις, χωρίς προσόντα και χωρίς ανάλογες οργανικές θέσεις.
Έτσι φτάσαμε εν μέσω οικονομικής κρίσης στις αθρόες και απρογραμμάτιστες προσλήψεις, προκειμένου να βολέψουν τα παιδιά τους. Το προσωπικό του Κοινοβουλίου, ξεπέρασε σε λίγα χρόνια τις δύο χιλιάδες, έναντι των εξακοσίων που για πολλά χρόνια ήταν ο αριθμός των εργαζομένων της Βουλής.
Αυτό που δεν μας λένε οι λαλίστατοι κατά τα άλλα εκπρόσωποι του έθνους που ανέλαβαν εργολαβικά να υποστηρίξουν το μαζικό αυτό βόλεμα των «ημετέρων» είναι:
-Γιατί εξαίρεσαν από τις εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ όσους διόριζαν μαζικά στο Κοινοβούλιο;
-Γιατί μετά από ένα-δύο χρόνια εργασίας στο πολιτικό γραφείο κάποιου βουλευτή ένα πρόσωπο αποκτά δικαίωμα πρόσληψης στο δημόσιο χωρίς εξετάσεις, μέσω του Κοινοβουλίου;
-Γιατί δεν δημοσιοποιούν τον αριθμό των εργαζόμενων στο Κοινοβούλιο τα τελευταία δέκα χρόνια;
-Γιατί δεν παρουσιάζουν στο πλαίσιο της πολυδιαφημισμένης διαφάνειας τα ονόματα των προσληφθέντων την τελευταία πενταετία και τον βαθμό συγγενείας τους με πολιτικά πρόσωπα;
-Γιατί δεν μας λένε τον πραγματικό αριθμό των μισθών που λαμβάνουν ετησίως;
-Τέλος γιατί τα βάρη πρέπει να αφορούν με τόση σκληρότητα τους συνταξιούχους των επτακοσίων ευρώ και όχι ορισμένα ρετιρέ κάποιων ανεξέλεγκτων θυλάκων του δημοσίου;
Κάθε σοβαρή και όχι σοβαροφανής ή πολιτικάντικη απάντηση δεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: