Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Ο κ. Ρόκος είναι εδώ

Ο Ρόκος βρέθηκε. Παραδέχθηκε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο της SIEMENS, ότι το ποσό που εισέπραξε ήταν περίπου αμελητέο για έναν υπουργό, άρα δεν ήταν δωροδοκία αλλά χορηγία. Η ταρίφα υποστήριξε δωροδοκίας ενός υπουργού είναι δέκα εκατομμύρια ευρώ και όχι διακόσια ψωροχιλιάρικα.
Μερικοί υποστηρίζουν ότι αυτή η επισήμανση του κ. Α. Ρόκου δείχνει κάποιο υπουργό που πήρε τα δέκα εκατομμύρια. Πάντως αξίζει να σημειωθεί, ότι ο εν λόγω κύριος υποστήριξε, ότι είναι σύνηθες φαινόμενο η χορηγία των πολιτικών με τα ποσά των διακοσίων χιλιάδων ευρώ προκειμένου να βγάλουν πέρα τις πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες σε περιφέρειες όπως αυτή της Β΄ Αθηνών.
Βεβαίως στην άνετη παρουσία του στη Βουλή υποστήριξε ότι τον πήρε κάποιος κύριος αγνώστων λοιπών στοιχείων που μιλούσε αγγλικά και του είπε ότι προτίθεται η SIEMENS να τον «υιοθετήσει» πολιτικά και γι αυτό θα του κατέβαλε το ευτελές ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ.
Τώρα το πώς και το γιατί μια απλή προεκλογική χορηγία σε μη προεκλογική περίοδο, πήγε στην Ελβετία σε λογαριασμό κουμπάρου με ψευδώνυμα αντί των πραγματικών ονομάτων αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Ίσως ο άνθρωπος να μην ήθελε να εκτεθεί μια και στη χώρα των λογαριασμών με τα πολλά μηδενικά κυκλοφορούσε με έναν τόσο φτωχό λογαριασμό. Όμως ακολούθησαν και άλλες διακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ κατάθεση στο λογαριασμό του κ.Ρόκου που ο πρώην υπουργός δεν ασχολήθηκε να μάθει από πού προέκυψαν. Είπαμε δέκα εκατομμύρια είναι δωροδοκία, όχι τετρακόσια πενήντα χιλιάρικα που κατατέθηκαν συνολικά στο όνομα Ρόκος.
Κατά σατανική σύμπτωση εκείνη την περίοδο που έμπαιναν τα λεφτά στον κρυφό λογαριασμό του κουμπάρου, ο εν λόγω κύριος ως αρμόδιος υπουργός έριχνε τις τζίφρες του για προμήθειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για λογαριασμό της SIEMENS.
Και κατά μια επίσης σατανική σύμπτωση ήταν και επισπεύδων γιατί από το 2008 για την προμήθεια του εν λόγω υλικού έπρεπε να προκηρυχθεί διεθνείς διαγωνισμός με βάση τις οδηγίες του Ε.Ε.
Για όλο αυτό το πάρτι κανείς άλλος κυβερνητικός αξιωματούχος δεν πήρε είδηση. Ούτε όταν ο ανταγωνιστής τους στην Β΄ Αθηνών, έκανε προεκλογική συγκέντρωση μέσα στα κτίρια της SIEMENS.
Κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα του κ.Ρόκου γιατί οι χορηγίες αυτού του τύπου ήταν σύνηθες φαινόμενο.
Τι λέτε ρε παιδιά. Ποιόν δουλεύετε. Είπαμε, αλλά δεν βάζουμε το παγωτό στο κούτελο επειδή χάσαμε το στόμα. Ο κ. Ρόκος δεν ήταν ένας οποιοσδήποτε υπουργός. Ήταν ο εκλεκτός του τότε πρωθυπουργού.
Ήταν κάτι σαν πολιτικό του πρωτοπαλίκαρο. Κανείς δεν είδε και δεν άκουσε τίποτε. Το σκάνδαλο της SIEMENS που αποκαλύφθηκε στη Γερμανία και έδειξε και την Ελλάδα, σέρνεται εδώ και χρόνια και κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν έκανε τον κόπο να δει γιατί όλα κινούνται σε χρόνο παραγραφής.
Κανείς δεν ένοιωθε να θίγεται η τιμή του πολιτικού προσωπικού στο σύνολό του από αυτήν την υπόθεση.
Κανείς δεν αναλογίστηκε, αν αληθεύει το ποσό των εκατό εκατομμυρίων που ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι στη Γερμανία ότι έστειλαν στην Ελλάδα δείχνοντας ως αποδέκτες τα δύο μεγάλα κόμματα.
Για κάθε σοβαρό και έντιμο άνθρωπο μια κατηγορία χρηματισμού τον ξεσηκώνει τον αναστατώνει και τρέχει να αποδείξει ότι όλα αυτά είναι συκοφαντίες. Στην Ελλάδα το θέμα το πέρασαν στο ντούκου. Έπρεπε να έρθει η παραγραφή για να αρχίσουν να κινούνται εκ του ασφαλούς πια οι διαδικασίες.
Νοσηρή εικόνα της δημόσιας ζωής με πρωταγωνιστές αυτούς που εξέλεξε ο λαός για να του λύσουν κατά τα άλλα τα προβλήματά του. Να που κατάντησαν την χώρα. Να περιφέρεται ανά τον κόσμο επαιτώντας χρηματοδότηση για να μην κατεβάσει τα ρολά. Ντροπή τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: