Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Πωλείται η Ελλάς(B6)

Αυτό το φιλέτο ποιος θα το πάρει; Πωλούνται όλα σε τιμή ευκαιρίας. Περάστε κόσμε. Η Ελλάδα έχει βάλει πωλητήριο. Μην σας παραπλανά η λέξη αποκρατικοποιήσεις.
Πρόκειται για πραγματικό ξεπούλημα. Το κράτος εκποιεί ακίνητα, δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικού ενδιαφέροντος, με δεσπόζουσα θέση στην αγορά και μονοπωλιακά χαρακτηριστικά.
Τι θέλετε να πάρετε κόσμε, λιμάνια, αεροδρόμια, οικόπεδα παραθαλάσσια, μεταφορές, ενέργεια, νερά, τηλεπικοινωνίες, καζίνο, τράπεζες. Απ όλα έχει ο μπαξές.
Πωλείται ότι απέμεινε, γιατί οι πωλητές όπου νάναι τα μαζεύουν και φεύγουν. Αισθάνονται αλλοδαποί που δεν νοιάζονται για το αύριο της χώρας πουν ζουν.
Ως κοσμοπολίτες που νοιώθουν δεν τους ενδιαφέρει τι θα αφήσουν πίσω. Γαία πυρί μιχθήτω. Τα πατριωτικά κηρύγματα είναι το τυράκι στη φάκα για να αποτρέψουν τις αντιδράσεις.
Να αποκοιμίσουν την κοινωνία για να καταπιεί την μεγαλύτερη εκποίηση που έγινε ποτέ σε αυτή τη χώρα από την ανεξαρτησία της μέχρι τις μέρες μας. Θα πάνε αύριο στο Αζερμπαϊτζάν ή στην Ελβετία μια και πιστεύουν ακράδαντα ότι γι αυτούς ισχύει το όπου γης και πατρίς.
Η πρόσκληση για κάθε ενδιαφερόμενο είναι δελεαστική. Θυμηθείτε τον ΟΤΕ. Πουλήθηκε σε πραγματική τιμή ευκαιρίας. Πολύ κάτω του κόστους. Το ίδιο θα συμβεί και με τα νέα φιλέτα που βγαίνουν στο σφυρί.
Τσάμπα πράγμα. Η Ελλάδα χρειάζεται ρευστό για να αποπληρώσει τα χρέη της. Έδιωξε τους κερδοσκόπους των αγορών και έβαλε στο παιχνίδι τους τοκογλύφους των τραπεζών που αγοράζουν χρήμα άκοπα με 1% και μας το μοσχοπουλούν με 6%.
Αυτή η λεόντειος συμφωνία καταδικάζει τη χώρα σε μαρασμό απουσία αναπτυξιακής πορείας και όσο κι αν σοκάρει οδηγεί στην πτώχευση που υποτίθεται κατά τις πρωθυπουργικές δηλώσεις ότι αποφύγαμε.
Όλα πωλούνται σε αυτή τη χώρα. Τα μόνα που δεν πωλούνται, είναι τα αεροπλάνα της παλιάς Ολυμπιακής που σαπίζουν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είναι εκεί παρκαρισμένα από τις 3 Οκτωβρίου του 2009, από τότε δηλ. που λειτούργησε ο νέος ιδιωτικός φορέας της Ολυμπιακής. Ουδείς ενδιαφέρεται να εισπράξει κάποιο ποσό όσο τα αεροπλάνα αυτά είναι ικανά να πετάξουν.
Τα ψευτοσυντηρούν, πληρώνουν ενοίκια στο αεροδρόμιο για το παρκάρισμα, και τα βλέπουν ως αξιοθέατο οι τουρίστες που πάνε κι έρχονται στην Αθήνα. Γι αυτή την πλήρη ανικανότητα της διοίκησης ποιος θα πληρώσει το ακριβό τίμημα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: