Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Και μη χειρότερα

Σε μια χώρα που η αποβιομηχάνιση έχει οδηγήσει πολλούς στην ανεργία, σε μια χώρα που πια οι υπηρεσίες καλύπτουν σχεδόν αποκλειστικά την απασχόληση, σε μια χώρα που ο αγροτικός τομέας από το 48% επί του ΑΕΠ σήμερα συρρικνώθηκε στο 4%, η μόνη διέξοδος που της απέμεινε είναι ο τουρισμός που είναι για την Ελλάδα σήμερα η μοναδική αξιόπιστη παραγωγική μονάδα. Είναι με απλά λόγια η βαριά οικονομία μας.
Παρ όλα αυτά κάποιοι συμπατριώτες μας με πρωτοφανείς ενέργειες επιδιώκουν να τον πλήξουν καίρια, να τον απαξιώσουν και να οδηγήσουν την χώρα που άραγε, μήπως στην πλήρη ανέχεια και στην ολοκληρωτική καταστροφή;
Η πρωτοφανής ενέργεια να εμποδίσουν τους 950 τουρίστες να επιβιβασθούν στο κρουαζιερόπλοιο τους μετά την επίσκεψή τους σε αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας αποτελεί πράξη που πλήττει βάναυσα και καίρια τον τουρισμό. Έρχεται να προστεθεί σε άλλες ανεύθυνες ενέργειες, όπως η πολύμηνη απεργία των υπαλλήλων φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων, που εμπόδισαν χιλιάδες τουρίστες που ήρθαν στη χώρα μας να επισκεφθούν την Ακρόπολη και άλλους αρχαιολογικούς χώρους ή κάποιων οδηγών ταξί που κατακλέβουν τους ξένους που έρχονται στην πατρίδα μας.
Από την άλλη πλευρά κόμματα όπως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ενεργούν με περισσή ανευθυνότητα, όταν αρνούνται να μιλήσουν και να ακούσουν, μια και δεν θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις, με τους εκπροσώπους της ΕΕ, της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και του ΔΝΤ. Θεωρούν εαυτούς ανεύθυνους της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, όταν και εκείνοι έχουν συναινέσει στην προχθεσινή εν μέσω κρίσης της πρόσληψης των «ημετέρων» άνευ εξετάσεων στη Βουλή, που τριπλασίασε για να βολέψει τα παιδιά των βουλευτών τα τελευταία χρόνια το προσωπικό της παρέχοντας 16 αντί 14 μισθούς το χρόνο. Είναι εκείνοι που δέχθηκαν εν μέσω οικονομικής κρίσης να πάρουν νέες υπερπολυτελείς λιμουζίνες πριν ένα χρόνο των 76.000 ευρώ.
Ωραία τα μεγάλα λόγια, όταν όμως λείπουν τα ανάλογα έργα καθίστανται κενά περιεχομένου.
Τέλος είναι απαράδεκτο οι επαγγελματίες συνδικαλιστές να των κομμάτων της αντιπολίτευσης να αρνούνται συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό για να ακούσουν μόνο όχι να διαπραγματευθούν τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.
Κατόπιν όλων αυτών έχουν άδικο, όσοι πολίτες αποδίδουν στο όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου ευθύνες για την σημερινή κατάντια της χώρας, αλλά και στους επαγγελματίες συνδικαλιστές που πολιτικολογούν ακατάσχετα και ανεύθυνα οδηγώντας επιχειρήσεις σε λουκέτο και το δημόσιο τομέα στην σημερινή του κατάντια, όπου το ζητούμενο δεν είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη, αλλά το βόλεμα για την δημιουργία του σημερινού υπερτροφικού κράτους της λούφας, της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, και του απύθμενου θράσους των κάθε λογής επίορκων υπαλλήλων στη δημόσια διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: