Πέμπτη 5 Ιουλίου 2007

Η πείρα κάποιων στελεχών στα δημόσια οικονομικά

Στην Ελλάδα συμβαίνουν πολλά θαύματα που δεν είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού. Από σεμνότητα ορισμένοι μας τα κρύβουν. Έτσι παρακολουθούμε για παράδειγμα την δυνατότητα μιας κυρίας, να διδάσκει ατελείωτες ώρες σε κρατικά ΙΕΚ μαθήματα, όπως «Θεωρία Πορσελάνης», «Οδοντοτεχνική Πορσελάνης», «Νοσηλευτική Χειρουργική», «Θεραπευτική Διαιτολογία» και ένα σωρό άλλα μαθήματα. Κι όλα αυτά με ένα απλό απολυτήριο Λυκείου.
Να τι καταφέρνουν οι προκομμένοι άνθρωποι. Με ένα χαρτί Λυκείου μπορεί κανείς να κάνει τόσα πράγματα και φυσικά με το αζημίωτο. Από όλη αυτή τη δραστηριότητα οι άνθρωποι που κοπιάζουν καθαρίζουν μερικά εκατομμύρια. Όχι ευρώ να μην υπερβάλουμε, εκατομμύρια δραχμούλες, γιατί όλα αυτά συνέβησαν την περίοδο 1997-2002. Ύστερα σου λένε ότι υπάρχει ανεργία κι ο κόσμος με ένα σωρό πτυχία, master και διδακτορικά δεν μπορεί να βρει δουλειά.
Εδώ στα ΙΕΚ ελλείψει καλυτέρων καταφεύγουν σε αποφοίτους Λυκείου για να διδάξουν όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά πράγματα. Κι αυτή η κυρία βλέποντας την απροθυμία των ειδικών να διδάξουν, είδε κι απόειδε και για να συμπληρώσει τα κενά της διδακτέας ύλης, επιστράτευσε στο ρόλο του καθηγητή, την αδελφή της και τον άντρα της αδελφής της, για να μην μείνουν τα παιδιά κούτσουρα και δεν συμπληρώσουν τις διδακτικές τους ώρες.
Για να καταλάβουν οι αδαείς που κάθονται και περιμένουν ως μάνα εξ ουρανού μια δουλειά, λες και αυτές πέφτουν ουρανοκατέβατες, η υπόθεση είναι πολύ απλή. Υπάρχει ο ΟΕΕΚ. Αυτό σημαίνει Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Τι κάνει αυτός ο Οργανισμός; Εισπράττει χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τσοντάρει και η Ελλάδα από τους λεγόμενους Εθνικούς Πόρους με σκοπό οι άνεργοι να αποκτήσουν κάποια ειδικότητα που θα τους επανεντάξει ομαλά στην αγορά εργασίας.
Το χρήμα που πέφτει είναι αρκετό, γι αυτό και κάποιοι το χρησιμοποιούν για να πραγματοποιήσουν, με το δικό τους τρόπο φυσικά, αυτό που το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμα του το αναφέρει, ως αναδιανομή του πλούτου.
Αν, λοιπον, λέμε αν, έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, που λέγαμε και παλαιότερα, τώρα δεν χρειάζεται καν να τρέχουμε έως εκεί κάτω, σύζυγο τον αντιπρόεδρο του ΟΕΕΚ να έχεις φτάνει, μπορείς να γίνεις στα χαρτιά ακόμη και πιλότος ενός μαχητικού F-16.
Έτσι η σύζυγος, την περίοδο που δεν υπήρχαν «σπείρες που να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα», δηλ. ανάμεσα στο 1997 και 2002, δίδαξε τόσα πολλά που το ευχαριστήθηκε και η ψυχή της που λένε. Κι επειδή ο σύζυγος πέτυχε στην πρώτη αποστολή του που ήταν να επιμορφώσει ανέργους, η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον αξιοποίησε στη συνέχεια και σε μια δεύτερη πόστο, στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, όπου ανέλαβε ως Διευθύνων Σύμβουλος να λύνει και να δένει. Αγόραζε λοιπόν ομόλογα σήμερα ακριβά και αύριο τα πουλούσε φθηνά. Τι να κάνουμε έτσι είναι η αγορά. Κι επειδή κι εκεί τα πήγε καλά, τώρα που στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν την εξουσία και είναι στην αντιπολίτευση φρόντισαν να τον τακτοποιήσουν και του έδωσαν την Γενική Διεύθυνση του κόμματος.
Για πού τον προορίζουν, όταν και όποτε αναλάβουν την εξουσία, δεν μας είπαν. Θα τους προτείναμε να του βρουν μια θέση που να διαχειρίζεται χρήματα, πολλά χρήματα, γιατι όπως διαπιστώθηκε είναι άριστος διαχειριστής των οικονομικών. Όταν αυτά είναι των φορολογουμένων ακόμη καλύτερα. Τα φροντίζει με ιδιαίτερη υπευθυνότητα. Συγχαρητήρια, περιμένουμε με αγωνία εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες κάτι τέτοιους για να πιάσουν τα χρήματά μας τόπο…