Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Η απώλεια της σοβαρότητας(B9)

Όλα δείχνουν ότι το πολιτικό σύστημα δεν κατάλαβε τίποτα. Δεν έχει συναίσθηση ευθύνης. Εξακολουθεί να παίζει το πολιτικό παιχνίδι, με όρους ξεπερασμένους και παλαιομοδίτικους για την εποχή μας, αγνοώντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα εξαιτίας τους.
Εγκλωβισμένοι εντός του κοινοβουλίου έχουν αποκοπεί από τους πολίτες και νομίζουν ότι επικοινωνούν μαζί τους, μόνο μέσω των τηλεοπτικών παραθύρων απ όπου βγαίνουν για να περάσουν τις ευθύνες στον αντίπαλό τους.
Έτσι νομίζουν ότι ξεμπλέκουν και καθαρίζουν για το άνομο παρελθόν πολλών αξιωματούχων των κομμάτων, που έχει οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής.
Με αυτή την πολιτικάντικη λογική εξέδωσαν πέντε πορίσματα για το Βατοπέδι με τα οποία επιρρίπτουν ευθύνες εδώ κι εκεί. Σκοπός να θολώσουν τα νερά να κάνουν τις ευθύνες πολλές, περίπλοκες και αλληλοσυγκρουόμενες για να κλείσει η υπόθεση και να περάσει κι αυτή χωρίς συνέπειες για πολιτικά πρόσωπα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Το γεγονός της κοινωνίας που βράζει, μοιάζει να μην απασχολεί τους εκπροσώπους μας στο ελληνικό κοινοβούλιο. Με αυτά τα τερτίπια ουδόλως ικανοποιείται η οργή των πολιτών και βεβαίως δεν επιτυγχάνεται η διαφάνεια που αποτελεί κυρίαρχο αίτημα στους δίσεκτους καιρούς μας.
Παράλληλα δεν αποκαθίσταται η αξιοπιστία του πολιτικού κόσμου μια και κανείς πια δεν πιστεύει κανέναν, γι αυτό και όλοι ζούμε και πάλι στην περίοδο της φημολογίας που λειτουργεί σαν σανίδα σωτηρίας για όσα μέλλει να συμβούν στο δυσοίωνο οικονομικό μας περιβάλλον. Έτσι ο κόσμος ακούει και πιστεύει ότι τυπώνουν δραχμές στο Νομισματοκοπείο και άλλα ανεύθυνα που αφορούν το ζοφερό μέλλον μας.
Τα τελευταία σενάρια για το ποσοστό των συντάξεων, απέδειξαν το κομφούζιο που κυριαρχεί γύρω από το συνταξιοδοτικό. Παρά τις όποιες διευκρινίσεις, ένα είναι βέβαιο, ότι ολόκληρο το σενάριο γύρω από τις συντάξεις δεν έχει ακόμη πλήρως αποκαλυφθεί. Υπάρχουν σκόπιμα κενά και αθέατες πλευρές του συνταξιοδοτικού.
Η κυβέρνηση εμφανίζεται χωρίς στρατηγικό σχέδιο για το μέλλον μας και κινείται με την λογική της καθημερινής διαχείρισης, μια και άλλοι αποφασίζουν για μας, που δεν ψηφίσαμε, δεν εκλέξαμε και δεν νομιμοποιήσαμε δια της δημοκρατικής οδού.
Με αυτή την έννοια είναι δύσκολη και η συναίνεση των πολιτών, που βλέπουν την κυβέρνηση τους, χωρίς την έγκριση τους, να έχει εκχωρήσει σημαντικά κυριαρχικά δικαιώματα σε τρίτους.
Με δεδομένη την οργή των πολιτών, για τα παιχνιδάκια των κομμάτων με τα πέντε πορίσματα για το Βατοπέδι που επιβεβαιώνουν την άνευ ουσίας λειτουργία των Εξεταστικών Επιτροπών, μια και ουδέν απέδωσαν προς την κατεύθυνση του καταλογισμού ευθυνών όλα αυτά τα χρόνια, είναι απορίας άξιο με ποιο πρόσωπο θα εμφανιστούν αύριο οι εκπρόσωποι μας, κατά τη νομική τάξη, στην ελληνική κοινωνία για να ζητήσουν και πάλι την ψήφο των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: