Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Ανεύθυνος συνδικαλισμός(B11)

Μεγάλες ευθύνες για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα έχουν και πολλοί συνδικαλιστές. Αντί να φροντίζουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των εργαζομένων στα οποία περιλαμβάνεται και η βιωσιμότητα και η παραγωγικότητα του τους περί άλλα τυρβάζουν.
Είτε εκτελώντας εντολές του κόμματος από το οποίο προέρχονται, είτε χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του συνδικαλιστή για να αναρριχηθούν στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Έχουν την ιδιότητα του επαγγελματία συνδικαλιστή, αλήθεια που ακούστηκε αυτό, και έχουν εξασφαλίσει προνόμια, ακόμη και συντάξεις.
Η πρόσφατη μεγάλη απεργία στο ΜΕΤΡΟ που καταταλαιπώρησε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους έγινε για να μονιμοποιηθούν, άκουσον-άκουσον 286 που προσλήφθηκαν προεκλογικά με ετήσιες συμβάσεις. Οι προσλήψεις αυτές κρίθηκαν ήδη παράνομες από τον Επίτροπο Διοίκησης που απαγόρευσε στην εταιρία να τις ανανεώσει. Αντί λοιπόν οι συνδικαλιστές να επικροτήσουν την ενέργεια αυτή του Επιτρόπου, εκβιάζουν με απεργιακές κινητοποιήσεις την “τακτοποίηση” βολεμένων από το παράθυρο.
Αγνοούν φυσικά ότι κάποιο άρθρο του Συντάγματος αναφέρει ότι οι Έλληνες πολίτες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Άρα για κάθε θέση σε οποιαδήποτε επιχείρηση του δημοσίου η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προβαίνει σε προκήρυξη, για να δίνεται έτσι η δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να την διεκδικήσουν. Ψιλά γράμματα θα πει κανείς για τους συνδικαλιστές αυτά περί νομιμότητας.
Οι συνδικαλιστές του ΜΕΤΡΟ αντί λοιπόν να είναι οι πρώτοι θεματοφύλακες της νομιμότητας και των αξιοκρατικών διαδικασιών με προσλήψεις μέσα από ανοιχτούς διαγωνισμούς, αντί να περιφρουρούν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας και να μην επιτρέπουν σπατάλες μέσω των ρουσφετολογικών προσλήψεων, συνεργούν με τις ενέργειές τους στην φαυλότητα των κομματικών προσλήψεων.
Αντί όλων αυτών με τις απεργίες τους εκβιάζουν ολόκληρη την κοινωνία που καλείται την ίδια ώρα να παράγει περισσότερα για να πληρώσει μέσω των φόρων τους μισθούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: