Για μεταρρύθμιση μιλούν κυβερνητικά στελέχη αναφερόμενοι στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους μετά τις πρόσφατες αλλαγές στα εργασιακά τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πολιτών. Όταν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι βαφτίζουν το κρέας ψάρι, είναι φυσικό να θεωρούνται αναξιόπιστοι από τους πολίτες.
Και να σκεφθεί κανείς ότι με τα μισά από τα ετήσια ελλείμματα του ΟΣΕ θα μπορούσαν πληρωθούν τα δώρα και τα επιδόματα των συνταξιούχων, που με βάναυσο τρόπο αφαιρέθηκαν από τους απόμαχους της εργασίας, μολονότι για δεκαετίες τους κρατήθηκαν οι ανάλογες εισφορές γι αυτό το σκοπό.
Η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει βάλει ακόμη χέρι στα τρομακτικά ελλείμματα του ΟΣΕ και στις καλένδες φαίνεται να έχει περάσει η υπόθεση των λαθραίων βαγονιών, που μετάφεραν αδήλωτα εμπορεύματα, μια και δεν έγινε γνωστό ποιοι και πως τιμωρήθηκαν από την διενέργεια αυτών των παράνομων συναλλαγών.
Σε μια τέτοια κρίση που πλήττει αδίκως πολλούς η κυβέρνηση μετά από ολιγωρία οκτώ μηνών αποφάσισε επιτέλους να διακόψει είκοσι δύο δρομολόγια σε προορισμούς που κινούνται με άδεια βαγόνια. Η όποια αναδιοργάνωση αναμένεται και να δούμε πότε θα ακολουθήσει.
Η σκληρή πραγματικότητα για τους πολίτες δεν περιορίζεται στις νέες αυξήσεις που προέκυψαν από την αύξηση του ΦΠΑ, έχει να κάνει και με νέες απεργίες στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ που προκλήθηκε από μια άλλη απεργία στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, που είχε σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση της πληρωμής των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία.
Όλα αυτά δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει τις εύκολες λύσεις για να εισπράξει και αφήνει τους πολίτες που πλήττονται καίρια απροστάτευτους ακόμη και στην απρόσκοπτη πρόσβαση στον χώρο εργασίας τους.
Ο συνταγματολόγος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλος την εβδομάδα που πέρασε υποστήριξε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση ότι το μνημόνιο είναι μέθοδος αποκατάστασης του δημόσιου τομέα, προσθέτοντας ότι τα καλά αποτελέσματα, θα επηρεάσουν θετικά τους φίλους μας στο εξωτερικό, εννοώντας προφανώς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Βρέθηκε όμως σε αδυναμία να απαντήσει στο ερώτημα αν το μνημόνιο είναι μέρος του κοινοτικού δικαίου κι αν υπερτερεί του ελληνικού συντάγματος.
Πάντως το γεγονός ότι εκτός Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου ουδείς από το υπουργικό συμβούλιο βγήκε να υποστηρίξει τα μέτρα του Λοβέρδου στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα και πολλές απορίες.
Είναι προφανές ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που αδυνατούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Στο αβέβαιο αύριο των πολιτών ακούμε υποσχέσεις που έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας μια και χθεσινές διαβεβαιώσεις ανατρέπονται την επομένη καθιστώντας τον πολιτικό λόγο κενό περιεχομένου.
Ακούμε για περικοπές στις σπατάλες του δημοσίου και περικοπές δεν βλέπουμε. Που είναι η δαμόκλειος σπάθη σε κάθε δαπάνη που είναι περιττή; Που είναι η κατάργηση των αμοιβών στις κάθε λογής επιτροπές; Ο Επίτροπος Δημόσιας Διοίκησης αποκάλυψε ότι διευθύντρια του υπουργείου Υγείας εισέπραττε παράνομα αμοιβές για την συμμετοχή της σε 31 επιτροπές. Ποια είναι αυτή η κυρία: Και γιατί δεν δημοσιοποιείται το όνομά της. Και ποιες είναι οι συνέπειες που θα υποστεί.
Αν δεν δημοσιοποιηθούν όλα αυτά τα στοιχεία πως θα ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης και τέλος πως η τιμωρία θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για άλλους επίορκους δημόσιους λειτουργούς;
Άραγε ακούει κανείς ή μιλάμε σε ώτα μη ακουόντων .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου