Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Υποκρισία και σπατάλες(B14)

Το κουβάρι του συστήματος ξετυλίγεται καθημερινά αποκαλύπτοντας πως βόλευαν στο δημόσιο τους πολύ κοντινούς τους οι πολιτικοί με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει σήμερα κανείς αρμόδιος του δημοσίου πόσοι μισθοδοτούνται στο δημόσιο τομέα.
Το αλληλοκάρφωμα αποκαλύπτει πολλές άγνωστες πτυχές του αμαρτωλού βίου των πολιτικών που θεωρούν απολύτως φυσιολογικό να προσλαμβάνονται στο δημόσιο μέσω της υπηρεσίας στα πολιτικά τους γραφεία όλων των συγγενών και γενικώς ευνοούμενων προσώπων.
Κατά τα άλλα οι πληβείοι με τα ατελείωτα προσόντα μπορούν να περιμένουν.
Δεν έκαναν πίσω ούτε και εν μέσω κρίσης όταν δια της μεθόδου αυτής διόρισαν στη Βολή μια στρατιά εκατοντάδων υπαλλήλων από το παράθυρο. Μέχρι και γυμναστές προσλήφθηκαν στη Βουλή. Στις τηλεοπτικές τους παρουσίες οι αρμόδιοι και ταυτόχρονα ανεύθυνοι επικαλέστηκαν το νόμο που το επιτρέπει. Το νόμο που έφτιαξαν οι ίδιοι για να βολέψουν τους δικούς τους παιδιά, ανίψια και φυσικά τις νεαρές φιλεναδίτσες.
Εδώ ανέτρεψαν τους νόμους και τις υποχρεώσεις που ισχύουν εδώ και δεκαετίες για τα δώρα και τα επιδόματα και δεν μπορούσαν να πουν όχι στις ρουσφετολογικές προσλήψεις στη Βουλή;
Αστείες δικαιολογίες που δεν στέκουν και δεν πείθουν. Εκτός αν μας καταχωρούν όλους συλλήβδην στους μειωμένης διανοητικής αντίληψης πολίτες αυτής της χώρας.
Μέσω του αλληλοκαρφώματος μάθαμε πως διόριζαν οι υπουργοί τις θυγατέρες τους στο δημόσιο, μέσω μιας αμφισβητούμενης δεκαοκτάμηνης θητείας τους στο γραφείο του πατρός τους και εν μια νυκτί κυριολεκτικά ξεσκαρτάρισαν τα σαΐνια της ΑΓΡΟΓΗΣ τους 270 νοσηλευτές, ανθοκόμους και ζαχαροπλάστες να κάνουν την δουλειά εβδομήντα τοπογράφων-μηχανικών.
Σε κάποιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οι υπεραπασχολημένοι υπάλληλοι είχαν καιρό για ροζ τηλεφωνήματα που κόστιζαν δεκάδες εκατομμύρια στο δημόσιο και έκαναν λογαριασμούς στα κινητά τους που έφταναν τα 12.000 ευρώ.
Για την άνεσή τους οι υπουργοί ξόδευαν για εξοπλισμούς των γραφείων τους και εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ, αγνοώντας ότι τα χρήματα αυτά είναι από δανεικά και όχι αγύριστα.
Οι υπουργοί τα κινητά τα μοίραζαν σαν μαρουλόφυλλα και όλοι οι παρατρεχάμενοι τους είχαν από ένα με περίπου an limit ευχέρεια στην ακαταλόγιστη χρήση τους.
Ποιός νοιάζεται άλλωστε γι αυτά, όλα τα είχαν χωρίς περιορισμούς και έπιναν στην υγεία των κορόιδων.
Οι δουλειές είχαν ενδιαφέρον μόνο όταν έβγαζαν κάποια μίζα γι αυτό και απουσιάζει σε όλα τα έργα και τις προμήθειες ο υποτυπώδεις προγραμματισμός. Έχουν αγοράσει εδώ και χρόνια τα ηλεκτροκίνητα τρένα, αλλά δεν έχουν τελειώσει ακόμη την ηλεκτροκίνηση του δικτύου. Η προμήθεια είναι ιερή. Γι αυτό και εκτοξεύθηκαν στα ύψη τα ελλείμματα του ΟΣΕ.
Έδωσαν σε ιδιώτες την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών και ταυτόχρονα του επέτρεψαν να αυξήσει τα διόδια σε έναν δρόμο που μόνο τραγικά δυστυχήματα για την ώρα παράγει.
Την ίδια ώρα αδιαφορούν να βάλουν διόδια στην Εγνατία Οδό που θα εισπράττει το κράτος και θα προσθέτει έσοδα στον πολύπαθο και ελλειμματικό προϋπολογισμό.
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το πολιτικό σύστημα είναι πρόθυμο στην σπατάλη του δημοσίου χρήματος και απρόθυμο στην υποτυπώδη οργάνωση ενός εισπρακτικού μηχανισμού.
Κατά τα άλλα όσοι δεν έφταιξαν μισθωτοί και συνταξιούχοι πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα των άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: