Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2006

Είμαστε πλούσιοι …το λέμε και το δείχνουμε…

Σβήσε με από το χάρτη, είπαν όσοι ήθελαν να εξαφανίσουν τα αρχεία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και γι αυτό εκ του μακρόθεν με τον υπολογιστή του έκαναν delete.
Με ανάλογο τρόπο με ένα
delete περιορίζεται τώρα και το… χρέος. Η αναθεώρηση ανά δεκαετία του τρόπου υπολογισμού του εθνικού εισοδήματος, επιτρέπει και με το νόμο η Κομισιόν που λένε, με σκοπό να αναθεωρήσουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα στοιχεία του ΑΕΠ. Στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν λοιπόν προστέθηκε και μη φορολογητέα ύλη από παράνομες δραστηριότητες όπως είναι η πορνεία, τα ναρκωτικά και τα λαθραία τσιγάρα.
Έτσι η Ελλάδα, εν μια νυκτί ,αλλάζει στρατόπεδο και από φτωχός συγγενείς των ευρωπαίων καθίσταται ομοτράπεζος των πλουσίων . Δεν λείπει παρά ένα πούρο στο στόμα του αρμοδίου υπουργού στο
Ecofin για να δείξει έτσι και εμπράκτως η Ελλάδα, ότι είναι μια πλούσια χώρα και δεν έχει πια ανάγκη τα ΚΠΣ των κουτόφραγκων για την ανάπτυξή της.
Με την αύξηση κατά 25% του ΑΕΠ , το έλλειμμα πέφτει κάτω από το όριο της Ε.Ε. που είναι το 3% από το 2006 και φτάνει στο 2,6% παρακαλώ, ενώ το 2007 κατά δήλωση Αλογοσκούφη αναμένεται να κατέβει έτι περαιτέρω και να βρεθεί στο 2,4%. Χαράς ευαγγέλια ...
Κι ένας αφελής θα ρωτούσε τον περισπούδαστο υπουργό αρμόδιο επί των δεινοπαθούντων μέχρι χθες οικονομικών, γιατί κ. Αλογοσκούφη δεν συμψηφίσατε το έλλειμμα που προέκυπτε από την απογραφή με το πλεόνασμα που προέκυψε από την αναθεώρηση του συστήματος υπολογισμού του ΑΕΠ για να καλύψετε έτσι τις όποιες λογιστικές διαφορές που βρήκατε το 2004 όταν πήρατε το ταμείο του κράτους στα χέρια σας;
Ήταν ανάγκη να γίνουμε ρεζίλι των σκυλιών στην Ε.Ε. και να μπούμε σε επιτήρηση από την Κομισιόν; Αφού οι προκάτοχοί σας, τις όποιες αλχημείες, αυτό που λέμε δημιουργική λογιστική στην εμφάνιση των οικονομικών αποτελεσμάτων, δεν τις έκαναν για να τα τσεπώσουν. Ο σκοπός ήταν θα λέγαμε ιερός. Ήθελαν να βάλουν την Ελλάδα στην ΟΝΕ. Και τα κατάφεραν.
Ήταν λοιπόν ανάγκη να περάσει η χώρα από την «ιερά εξέταση» της Κομισιόν. Να έχουμε τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο Χ. Αλμούνια εφοριακό στο σπίτι μας, να μας μετράει τις μπουκιές που τρώμε στο τραπέζι μας.
Θα ισχυριστεί κάποιος με περισπούδαστη οικονομικοπολιτική σκέψη, Πως αλλιώς η Ν.Δ. θα έτριβε στα μούτρα του ΠΑΣΟΚ τα κόκκινα νούμερα της οικονομίας; Πως θα έπαιρνε πίσω ή θα υλοποιούσε στο βάθος χρόνου τα υπεσχημένα σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων;
Αν τα κόμματα, για να πάρουν την εξουσία και οι πολιτικοί για να κρατήσουν την καρέκλα τους, προφασίζονται κάθε λογής αλχημείες ενεργώντας στην ουσία σε βάρος των συμφερόντων του πολίτη που περιμένει από αυτούς που ψηφίζει να δει μιαν άσπρη μέρα, τότε το μόνο που πετυχαίνουν είναι την πλήρη απαξίωση της πολιτικής και φυσικά των πολιτικών. Τα εφήμερα συμφέροντα των προσώπων και των φορέων που εκπροσωπούν, τίθενται υπεράνω των συμφερόντων των πολιτών που κατά τα άλλα εκπροσωπούν .
Αυτά τα φαινόμενα με τους χαρακτηρισμούς που τα κοσμούν οι ίδιοι οι πολιτικοί στις αλληλοκατηγορίες που εκτοξεύουν, όπως «καραγκιοζιλίκια» , «νούμερα» και «οικονομία τραβεστί» είναι παρακμιακά φαινόμενα σε μια εποχή εκχυδαϊσμού.
Γιατι ζούμε στην εποχή της σύγχισης, όπου η έννοια του καλού και του κακού είναι δυσδιάκριτη και το μικροβόλεμα τακτοποιεί και αδρανοποιεί αρκετούς που παρακολουθούν τη σήψη χασκογελώντας μπροστά την αποβλακωτική μικρή του οθόνη.
Υπάρχουν βεβαίως και οι μεγάλες δουλειές , το μεγάλο φαγοπότι, που αυτό αφορά αποκλειστικά τους λίγους , μια και αυτά τα παιχνίδια δεν παίζουν οι πολλοί.
Κατά τα άλλα ως πλούσιοι εταίροι των ευρωπαίων θα κληθούμε να λίαν συντόμως να αυξήσουμε τις εισφορές μας προς την Ε.Ε., ενώ η στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων από το2010 αναμένεται να μισοκλείσει μια και δεν θα είναι η Ελλάδα επιλέξιμη χώρα για περαιτέρω χρηματοδοτήσεις.
Κάποιος στο τέλος θα πληρώσει το μάρμαρο , για όλες αυτές τις «εξυπνάδες» κι αυτός δεν είναι άλλος ,από τον πολίτη αυτής της χώρας.