Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2006

Αντι προστασίας διωγμός για τα βιολογικά

Υπάρχουν κλάδοι παραγωγής, που αντί να τους φροντίζει με στοργή η Πολιτεία τους αφήνει να ζουν στο περιθώριο, γιατί αυτό εξυπηρετεί όσους στον τόπο μας βολεύονται με την ασυδοσία και την παραπλάνηση των καταναλωτών. Έτσι βγαίνουν χαμένοι όσοι φροντίζουν να παράγουν χρήσιμα για την υγεία μας προϊόντα και φυσικά ο πολίτης που πληρώνει ακριβότερα είδη που δεν ανταποκρίνονται στην ποιότητα που οι πωλητές επικαλούνται.
Ο λόγος για τις λαϊκές αγορές προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας, που φυτοζωούν μια και κάποιοι επιτήδειοι εμποδίζουν την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα ξεχωρίζει την ήρα από το στάχυ.
Τι ζητούν όσοι είναι πραγματικοί και όχι μαϊμού παραγωγοί βιολογικών προϊόντων ; Ένα θεσμικό πλαίσιο που θα προασπίζει τη νομιμότητα και θα επιβάλει ελέγχους που θα βάζουν κάθε κατεργάρη να βάζει στον πάγκο του, μια και προϊόντα που δεν προέρχονται από βιολογική καλλιέργεια δεν θα έχουν θέση σε αυτές τις μικρές λαϊκές.
Ζητούν επίσης, να διατηρήσουν την αυτοτέλεια τους και να μην ενταχθούν στις άλλες λαϊκές αγορές για να μην μπερδεύονται τα προϊόντα και δημιουργείται σύγχυση στους καταναλωτές. Να μετέχουν σε αυτές μόνο οι παραγωγοί και όχι οι έμποροι και να ενταχθούν στον Οργανισμό λαϊκών αγορών ως χωριστό τμήμα. Που διαφωνεί ο τομέας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης;
Πουθενά, αντίθετα έχει ήδη συμφωνήσει με τους ανθρώπους αυτούς από την περασμένη Άνοιξη. Γιατί δεν εκδίδει λοιπον το Προεδρικό Διάταγμα που θα έβαζε τα πράγματα σε μια τάξη και θα επέβαλε ελέγχους που θα αποτελούσαν φρένο σε κάθε μορφής ασυδοσία;
Γιατί κάποιοι βολεύονται από την κατάσταση, μια και η έλλειψη εποπτείας τους αφήνει ελεύθερους να νοθεύουν τα βιολογικά μήλα, με τα άλλα του εμπορίου και να τα πουλούν όλα, στην ίδια αυξημένη τιμή.
Έτσι απαξιώνονται οι 15 λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων της Αττικής, αποθαρρύνονται οι παραγωγοί και τέλος απομακρύνονται οι καταναλωτές που χάνουν κάθε εμπιστοσύνη σε αυτούς που τους προσφέρουν την ξεχωριστή ποιότητα.
Για μια ακόμη φορά η Πολιτεία, με την αδράνεια της επιβραβεύει τους παράνομους και αφήνει ακάλυπτους τους νόμιμους και κυρίως το κοινό απροστάτευτο. Γιατί όπως συνηθίζεται όταν κάποιος δεν θέλει να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη επιστρατεύει την γραφειοκρατία που υπηρετεί πιστά συνήθως την διαφθορά και τη διαπλοκή.