Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Εγκλήματα κι εγκλήματα(Ε3)

Ένα ακόμη σενάριο κατέρρευσε. Αυτό που ήθελε τους τούρκους να έχουν κλέψει την σορό του τέως Προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου από τον τάφου του τον περασμένο Δεκέμβρη. Ήταν τόσο σίγουροι κάποιοι πολιτικοί της Κύπρου, ότι η κλοπή έγινε από τους τούρκους που έβγαιναν και το έλεγαν και δημοσίως.
Αξιοποίησαν μάλιστα και ένα στοιχείο, την ανάλυση που έγινε για τον στόκο που χρησιμοποιήθηκε όταν έκλεψαν τη σορό ο οποίος κατά τους ειδικούς παράγεται στα κατεχόμενα για να «δέσουν» την κατηγορία τους. Το γεγονός ότι αυτός ο στόκος μπορεί να περάσει εύκολα στις ελεύθερες περιοχές δεν τους απασχόλησε.
Βεβαίως η παράδοση της σορού και οι έρευνες της αστυνομίας απέδειξαν ότι το κοινό έγκλημα ήταν μπλεγμένο σε αυτή την φρικιαστική υπόθεση και το κίνητρο δεν ήταν άλλο από τον εκβιασμό για λύτρα.
Μια ακόμη υπόθεση μετά από αυτήν της δολοφονίας του εκδότη-καναλάρχη Άντη Χατζηκωστή αποδεικνύεται ότι έχει κίνητρο το χρήμα και καμιά σχέση με τους τούρκους.
Όμως η απλοϊκή ενοχοποίηση των τούρκων που φταίνε για όλα μολονότι βολεύει κάποιους επαγγελματίες πολιτικούς της Κύπρου μια και βολεύονται να επενδύουν για κάθε τι στο κυπριακό πρόβλημα, είναι ένας απαράδεκτος στρουθοκαμηλισμός που θέλει να κρύψει μια τραγική αλήθεια.
Το υψηλό επίπεδο της εγκληματικότητας που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό στην Μεγαλόνησο. Ένα φαινόμενο ιδιαίτερα ανησυχητικό μια και οι νονοί της νύχτας έχουν και ονοματεπώνυμο και παρακαλώ «ιδεολογικό» στίγμα.
Καλό θα ήταν να στρέψουν προς αυτή την πλευρά την προσοχή τους, μια και όπως όλα δείχνουν από τα κελιά των φυλακών καθοδηγούνται πολλές ιδιαίτερα ειδεχθείς εγκληματικές ενέργειες αντί να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη με αστήριχτες καταγγελίες.
Από την άλλη πλευρά να ζητήσουν τόσο ο Πρόεδρος Χριστόφιας από τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ όσο και οι άλλοι πολιτικοί ηγέτες της Κύπρου που συναντούν τουρκοκύπριους πολιτικούς να κάνουν απλές πράξεις για να αποδείξουν ότι επιθυμούν στην πράξη την επανένωση του νησιού.
Να μην εμποδίζουν οι τούρκοι στρατιώτες με τις λόγχες τους τον 76χρονο Γιώργο Γιαννούκο που ζει στα Στροβίλια, να περιφράξει το χωράφι του και να μπορεί να ζει ελεύθερα στο σπίτι του. που συνορεύει με το χωράφι του, αλλά πέρασε πρόσφατα μετά την προώθηση των κατοχικών δυνάμεων στον έλεγχο των τούρκων.
Παράλληλα στα κατεχόμενα να ζητήσουν οι πολιτικοί της Κύπρου από τον Ταλάτ να αποδείξει την καλή του πίστη και να δώσει ηλεκτρικό ρεύμα στον εγκλωβισμένο ελληνοκύπριο Νίκο Κτίστη που στο δρόμο λίγο πριν το μοναστήρι του Απόστολου Ανδρέα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει ανοικτή την ψαροταβέρνα του χρησιμοποιώντας για την παραγωγή ρεύματος ηλεκτρογεννήτριες πετρελαίου ανεβάζουν με την λειτουργία τους το κόστος της παρουσίας του στα κατεχόμενα σε δυσθεώρητα ύψη.
Να θέματα στα οποία οφείλουν να ενσκήψουν οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου, αλλά και της Ελλάδος, να τα αναδείξουν, προκειμένου να αποδειχθούν στην πράξη οι πραγματικές προθέσεις των Τούρκων που αλωνίζουν τα σαλόνια της Ευρώπης και των ΗΠΑ προβάλλοντας τον υποκριτικό ισχυρισμό ότι εκείνοι θέλουν λύση, αλλά οι ελληνοκύπριοι την απορρίπτουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: